Weghorst leidt VfL Wolfsburg naar Europees voetbal

20 juni 2020, 18:22

Met dank aan Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg zich geplaatst voor Europees voetbal. De spits maakte twee doelpunten in de gewonnen uitwedstrijd tegen Schalke 04 (1-4). Daarmee speelt Wolfsburg in elk geval voorronde Europa League. Met Hoffenheim maakt het volgende week, tijdens de laatste speelronde, uit wie zich gelijk voor de poulefase plaatst. De beste papieren zijn in handen van Wolfsburg.

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-4

Weghorst had het sinds de hervatting al op zijn heupen. Al drie keer was de oud-spits van Heracles Almelo en AZ trefzeker geweest en prikte hij er zaterdagmiddag nog eens twee bij. Hij opende de score tegen Wolfsburg door attent te reageren toen de bal in de kluts belandde. Ook zijn tweede - de 0-2 voor Wolfsburg - was een typische spitsengoal. Hij liet zich wegsturen in de zestien en gleed de bal vervolgens in het doel van Schalke. Na de treffers van Kevin Mbabu en Joao Victor had Wolfsburg de punten in de knip. De 1-4 van Rabbi Matondo voor het wederom tegenvallende Schalke was slechts voor de statistieken.

Hoffenheim - Union Berlin 4-0

Hoffenheim verzekerde zich ook bij een plek bij de eerste zeven van de Bundesliga. De voormalige club van Alfred Schreuder boekte een doodeenvoudige zege op Union Berlin. De gasten wisten zich midweeks definitief te handhaven en voelden zich niet genoodzaakt Hoffenheim een strobreedte in de weg te leggen. Hoffenheim had halverwege al een 3-0 voorsprong te pakken dankzij doelpunten van Ihlas Bebou, Andrej Kramaric en Munas Dabbur.  De 4-0 van Christoph Baumgartner in de tweede helft maakte de royale zege compleet.

Bayern München - SC Freiburg 3-1

SC Freiburg maakte ook nog aanspraak op Europees voetbal, maar na het bezoek aan Bayern München kunnen door die ambities een streep. Freiburg speelde een kansloze wedstrijd in München. Ook na het veroveren van de achtste landstitel op rij speelde de ploeg van Hansi Flick geïnspireerd. Al binnen het half uur stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Joshua Kimmich opende op aangeven van Robert Lewandowski de score. Even later scoorde de Pool zelf. De aansluitingstreffer van Lucas Höler voor Freiburg kwam op de lucht vallen. Het betekende geen comeback voor de bezoekers. Nog voor rust bepaalde Lewandowski de eindstand op 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen