Bosz dreigt naast CL te grijpen, Gladbach profiteert van misstap

20 juni 2020, 17:39   Bijgewerkt: 20 juni 2020, 18:32

In het zicht van de haven dreigt Peter Bosz met Bayer Leverkusen naast deelname aan de Champions League te grijpen. Leverkusen beleefde een complete offday op bezoek bij Hertha BSC (2-0) en is op de ranglijst gepasseerd door Borussia Mönchengladbach, dat zegevierde bij SC Paderborn (1-3). RB Leipzig verloor de topper van Borussia Dortmund (0-2), maar hoeft zich door de nederlaag van Leverkusen geen zorgen meer te maken over het miljardenbal.

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-0

Leverkusen stond er voor het bezoek aan Berlijn uitstekend voor. Die Werkself, met Daley Sinkgraven als bankzitter, hoefde de resterende twee wedstrijden alleen maar te winnen om de Champions League veilig te stellen. Maar het bezoek aan de Duitse hoofdstad liep uit op een complete deceptie. Bij het elftal van Bosz ging veel mis en het reeds uitgespeelde Hertha BSC speelde frank en vrij. Het resulteerde in een 2-0 nederlaag voor Leverkusen. Halverwege de eerste helft opende Matheus Cunha fraai de score en verdubbelde Dodi Lukebakio vlak na rust de voorsprong voor Hertha. Die treffer kwam voor 99 procent op naam van Krzystof Piatek. Na een knappe lichaamsbeweging liep de Pool naar het lege doel en gaf Lukebakio - eigenlijk onnodig - het laatste tikje. Leverkusen kwam ook daarna geen moment in de wedstrijd. Zorgen zal Bosz richting volgende week ook hebben over de frisheid van zijn spelers. Duidelijk is in elk geval dat Leverkusen Champions League niet langer in eigen hand heeft.

SC Paderborn - Borussia Mönchengladbach 1-3

Borussia Mönchengladbach profiteerde dankbaar van de misstap van Leverkusen. Die Fohlen, geplaagd door blessureleed, boekte een overwinning tegen degradant Paderborn. Mönchengladbach kreeg de punten niet cadeau. Na de 0-1 van Patrick Herrmann kwam de thuisploeg na een klein uur plotseling op gelijke hoogte via Sven Michel. Direct daarna ging de bal gelijk op de stip voor Gladbach en hielp Lars Stindl zijn ploeg weer aan een voorsprong. De rode kaart voor Uwe Hünemeier van Paderborn haalde de angel definitief uit de wedstrijd. He slotakkoord nam Stindl voor zijn rekening: 1-3.

RB Leipzig - Borussia Dortmund 0-2

Borussia Dortmund stelde in de topper tegen Leipzig de tweede plaats veilig. Dortmund had zich eerder al gekwalificeerd voor de Champions League. In de Red Bull ArenA liet de ploeg van Lucien Favre ook zien waarom. Negentig minuten lang dicteerde Dortmund. De bezoekers wisten het vaak bewierookte spel van Leipzig goed te neutraliseren. Het openingsdoelpunt van Dortmund was er een waar Leipzig jaloers op kon zijn. Erling Haaland werd het eindstation van een perfect teamdoelpunt (zie beelden hieronder). In de tweede helft schoof Leipzig wel verder op richting de helft van Dortmund, maar gaven de gasten niets weg. Als kers op de taart maakte opnieuw Haaland in de slotfase nog de tweede voor Die Borussen. Voor Leipzig heeft de nederlaag echter geen grote gevolgen. Leipzig mag zich volgend seizoen opmaken voor deelname aan de Champions League. Leverkusen zou nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar beschikt over een veel minder doelsaldo. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen