Klaassen met Werder Bremen diep in de problemen

Klaassen met Werder Bremen diep in de problemen

20 juni 2020 – Degradatie uit de Bundesliga dreigt voor Werder Bremen. Mede door een doelpunt van Jean-Paul Boëtius verloor de club van Davy Klaasen zaterdagmiddag met 3-1 van FSV Mainz 05, dat zich dankzij de zege veilig speelde. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Werder handhaving niet meer in eigen hand. Concurrent Fortuna Düsseldorf vergrootte het gat met Werder tot twee punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen FC Augsburg, terwijl FC Köln na een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt definitief veilig is.FSV Mainz 05 - Werder Bremen 3-1
Het degradatiespook waart rond boven Bremen. De hoop dat het nog goedkomt neemt in rap tempo af bij Die Grün-Weißen. Tegen het Mainz van Boëtius en St. Juste, dat zich midweeks zo goed als veilig speelde door te stunten bij Borussia Dortmund (0-2), moesten eigenlijk drie belangrijke punten worden gepakt. Met lege handen vertrok de ploeg van trainer Florian Kohfeldt echter uit Mainz.

Het ging in het eerste halfuur al mis voor Werder Bremen. Robin Quaison kopte na 25 minuten de 1-0 binnen en vijf minuten later verdubbelde Jean-Paul Boëtius de score door na een knappe actie van Danny Latza raak te schieten. Na goed doorzetten van Davy Klaassen kwam Werder via Yuya Osako na een uur terug tot 2-1, maar meer zat er niet in voor de degradatiekandidaat. Vijf minuten voor tijd maakte Mainz zelfs de 3-1 via Edimilson Fernandes.

Werder Bremen heeft nog één wedstrijd om het vege lijf te redden. Daarvoor moet het volgende week zaterdag winnen van FC Köln. De achterstand op Fortuna Düsseldorf, dat een beter doelsaldo heeft (verschil van drie goals), bedraagt twee punten. Düsseldorf treedt zaterdag aan tegen Union Berlin. Maar zelfs als Werder nog een plekje klimt, dan moet de club de play-offs nog zien te overleven.

Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 1-1
Het begint er steeds meer op te lijken dat het taaie Fortuna Düsseldorf concurrent Werder Bremen onder zich gaat houden. Door tegen FC Augsburg weer een punt te pakken, zette de club uit Düsseldorf de nummer zeventien verder onder druk. Rouwen Hennings leek de thuisploeg zaterdag na een paar minuten op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege hands.

Niet veel later kreeg Fortuna Düsseldorf weer een domper te verwerken. Florian Niederlechner maakte namens FC Augsburg de 0-1 en ditmaal stak de VAR er geen stokje voor. Hennings haalde vervolgens zijn gram door van afstand de 1-1 te maken. Fortuna Düsseldorf had Werder Bremen definitief kunnen afschudden als het nog een keer had gescoord, maar de 2-1 werd niet gemaakt. Daardoor zal de beslissing in de degradatiestrijd pas in de laatste speelronde vallen.

FC Köln - Eintracht Frankfurt 1-1
FC Köln hoeft zich geen zorgen meer te maken. Door de resultaten op de andere velden was de club uit Keulen zelfs bij een nederlaag veilig geweest, desalniettemin pakte het een punt tegen Eintracht Frankfurt. Florian Kainz zette Köln vlak voor tijd op 1-0, maar door een doelpunt van Bas Dost eindigde de wedstrijd in 1-1. Van dichtbij maakte de Plattfuss-Bomber zijn zevende goal van het seizoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021