Wonderschone late goal levert Leicester slechts punt op

20 juni 2020, 15:37

Leicester City heeft zaterdag bij de hervatting van de Premier League averij opgelopen. The Foxes leken door een laat wonderdoelpunt van Ben Chilwell met de volle buit aan de haal te gaan, maar in blessuretijd was daar Craig Dawson die met een omhaal de 1-1 op het scorebord zette.

Het duurde lang tot er werd gescoord in Watford, maar beide teams kregen voldoende kansen om eerder een doelpunt te maken. Zo kreeg Ismaïla Sarr een grote kans namens Watford. Leicester City, dat derde staat in de Premier League, was ook meerdere malen dicht bij de openingsgoal. Zo raakte Marc Albrighton een keer de paal en redde Ben Foster even later knap op een inzet van James Maddison.

De doelman van Watford had vlak voor tijd echter geen antwoord op een prachtig schot van Chilwell. De linksachter, in verband gebracht met Chelsea, veegde de bal ver buiten het bereik van Foster in de kruising. Daarmee leek hij zijn ploeg de drie punten te bezorgen, maar Watford gaf de moed niet op en kwam nog op 1-1. Met een omhaal redde Dawson een punt voor de thuisploeg. Kasper Schmeichel kreeg de bal nog op zijn handschoenen, maar kon een doelpunt niet voorkomen.

Door het gelijkspel loopt Leicester City averij op in de strijd om een Champions League-ticket. Zorgen hoeft het team van trainer Brendan Rodgers zich echter niet meteen maken, want de voorsprong op nummer vijf Manchester United bedraagt acht punten. Watford stijgt naar plek zestien en staat één punt boven de degradatiezone.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen