Bondscoach Koeman steunt Oranje-boycot Veronica Inside

Bondscoach Koeman steunt Oranje-boycot Veronica Inside

20 juni 2020 – Bondscoach Ronald Koeman steunt de Oranje-internationals bij het boycotten van Veronica Inside. De spelers van het Nederlands elftal brachten vrijdag via social media een statement naar buiten waarin zij aangaven zich niet meer te laten interviewen door het televisieprogramma.Voor Koeman kwam de actie van de spelers niet als een verrassing, vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Virgil van Dijk, onze aanvoerder, heeft me gebeld en gezegd dat het voor de spelers niet langer meer zo kan", aldus Koeman. "Het gaat niet alleen om opmerkingen rond de huidige antiracismedemonstraties in dat programma. De spelers zien hoe zij en andere mensen regelmatig belachelijk worden gemaakt en worden beledigd. Het wordt altijd maar afgedaan onder de dooddoener van 'cafépraat'. Maar ze gaan er te ver in."

"Virgil heeft gevraagd wat ik ervan vond dat ze nu dit statement wilden maken. Als mijn spelers unaniem zeggen: tot hier en niet verder, dan is dat een duidelijk signaal. En kan ik me er iets bij voorstellen. Ik herken het zelf en heb er al eens iets over gezegd bij een persconferentie. Het is óók een optelsom. Na dat telefoontje van Virgil is het verder besproken binnen de bond. Mijn steun en die van de staf en de KNVB hebben ze."

Naast de Oranje-internationals boycotten ook Oranje Leeuwinnen en de spelers van Jong Oranje het televisieprogramma. De talkshow kwam onder vuur te liggen na een opmerking van Johan Derksen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020