Transfer voor Boadu, Stengs en Idrissi lastiger door coronacrisis

Transfer voor Boadu, Stengs en Idrissi lastiger door coronacrisis

20 juni 2020 – De voorhoede van AZ, Myron Boadu, Calvin Stengs en Oussama Idrissi, blijft onverminderd ambitieus, maar beseft wel dat een transfer in de zomer maken moeilijker wordt dan in een normale situatie was geweest. Bovendien is het trio kritisch op een eventuele stap omhoog en verlaten ze Alkmaar niet zomaar voor elk avontuur. Idrissi spreekt zich nog het meest uit over een stap. 

Dat vertellen ze in diverse interviews. "Het is rond mij in ieder geval heel rustig, van de boys weet ik het niet", vertelt Boadu tegenover De Telegraaf over de ontwikkelingen rondom zijn persoon. "We hebben een heel mooie groep staan. Als er nog mensen bijkomen, dan kan het een heel mooi seizoen gaan worden. Maar zeg nooit nooit in de voetballerij, er kunnen ook mensen weggaan. Ik denk wel dat door de crisis de kans groter is geworden dat ik blijf. Daarbij heb ik al gezegd dat ik hier afscheid wil nemen met een prijs. Dat is nu nog niet gebeurd, door de omstandigheden."

Ook Calvin Stengs beseft dat de kans groter is dat hij nog een jaar bij AZ blijft door de coronacrisis. "Je hebt ambities, dat weet de club ook", legt hij uit in de Volkskrant. "Dat geldt voor veel jongens. Je weet niet hoe de transfermarkt zich ontwikkelt. Er is geen haast, dit is een goede selectie." De buitenspeler geeft aan ooit een stap te maken, maar niet per se deze zomer al weg te willen.

Idrissi concreter
Buitenspeler Idrissi, die het sterkte trio voorin completeert, hoopt komende zomer wel duidelijker op een transfer. De aanvaller geeft aan toe te zijn aan een volgende stap en die ambitie ook te hebben. Een bod heeft hij echter nog niet gehad. De Italiaanse competitie, waaraan hij in het geruchtencircuit wordt gelinkt, zou hij in elk geval wel zien als een mooie vervolgstap.

gerelateerd