Boadu: "Ik denk ook dat we die titel het meest verdienden"

Boadu: "Ik denk ook dat we die titel het meest verdienden"

19 juni 2020 – Myron Boadu vond AZ over het hele seizoen beter spelen dan Ajax. De spits meent daarom ook dat de Alkmaarders de titel meer verdienden. "Ik had het idee dat we die schaal gingen pakken", zegt de negentienjarige aanvalsleider van AZ.

"We domineerden in de uitwedstrijd tegen Ajax en zij moesten nog uit tegen FC Utrecht. Die wedstrijd ligt hen niet, dat wisten we. Over het hele seizoen hebben we laten zien dat we de beste zijn", zegt Boadu tegen het Algemeen Dagblad. "Ik denk ook dat we die titel het meest verdienden op basis van de onderlinge wedstrijden. Zij zullen weer zeggen dat ze meer goals hebben gemaakt en dat snap ik ook wel. Dat is hun goed recht."

Lees ook: Slot legt UEFA-verzoek van AZ uit en hoopt nog op CL-ticket

Tijdens de coronastop heeft Boadu, samen met zijn drie jaar oudere zus, hele wedstrijden teruggekeken. "Ze let vooral op mijn houding en snapt nu ook hoe ik positie moet kiezen voor de goal. Maar dus ook die houding, na een gemiste kans of als ik een verkeerde pass geef. Ik kijk ook met mijn vader en broer. En niet alleen de beste wedstrijden zoals Ajax-uit. Ook NAC-thuis bijvoorbeeld, toen we werden uitgeschakeld in de beker en ik een grote kans miste."

gerelateerd