RKC strikt Efmorfidis van Almere, Roda JC pikt Goppel op bij ADO

RKC strikt Efmorfidis van Almere, Roda JC pikt Goppel op bij ADO

19 juni 2020 – RKC Waalwijk heeft de eerste zomeraanwinst binnen: James Efmorfidis komt transfervrij over van Almere City. De 24-jarige buitenspeler tekende een contract voor twee seizoenen. "James past met zijn speelstijl en creativiteit bij ons RKC Waalwijk", reageert directeur Frank van Mosselveld op de transfer.

"Hij beschikt over de eigenschappen en kwaliteiten die wij zoeken in een vleugelaanvaller, de data en modellen van hem bevestigen dat", vervolgt Van Mosselveld op het clubkanaal van RKC. "Met onder andere zijn doelgerichtheid, creativiteit en snelheid heeft hij de afgelopen seizoenen bij Almere City laten zien over veel potentie te beschikken."

Eformidis speelde in de jeugdopleidingen van onder andere Ajax, Real Madrid, FC Barcelona en AZ. Voor het Griekse AE Laris debuteerde hij in 2017 als profvoetballer, waarna Almere City hem terughaalde naar Nederland. Zijn optredens in de Eerste Divisie hebben de Griekse Nederlander zijn transfer naar de Eredivisie opgeleverd. Voor Almere scoorde Efmorfidis in 53 wedstrijden 14 doelpunten.

Pikante transfer Roda JC
Roda JC beschikt komend seizoen over Thijmen Goppel. De 23-jarige aanvaller komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekende voor twee seizoenen. Zijn komst is pikant omdat hij dit seizoen nog op huurbasis voor MVV speelde. Goppel is weer een bekende van Jeffrey van As, die eerder technisch directeur was van ADO. "Thijmen stond al geruime tijd op ons lijstje. Met zijn snelheid en drive zal hij een belangrijke schakel worden op de rechterflank van het nieuwe Roda JC. Jurgen (Streppel, red.) en ik waren er beiden van overtuigd dat deze speler een absolute meerwaarde is voor de club."

gerelateerd