PSV presenteert staf: Kügel, Kornetka en vd Gouw nieuw

19 juni 2020, 16:12   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 16:27

PSV heeft de technische staf voor komend seizoen compleet. Naast de eerder aangekondigde Jörn Wolf komen André Ooijer (45), Lars Kornetka (42) als fulltime assistenten werken in Eindhoven, terwijl Raimond van der Gouw (57) als keeperstrainer overkomt van Vitesse en Benjamin Kügel (40) de fysiektrainer wordt. Boudewijn Zenden blijft als spitsentrainer verbonden aan de club, waar Roger Schmidt hoofdcoach wordt.

Dat schrijft PSV op het clubkanaal. Naast Wolf komen Kornetka en Kügel uit het straatje van Schmidt. Eerstgenoemde werkte al samen met de Duitse coach en was ook actief bij Bayern München, Hoffenheim en Schalke 04. Ook de andere Duitser, Kügel, heeft een fraaie staat van dienst en werkte onder andere van 2010 tot en met 2018 samen met Joachim Löw bij de nationale ploeg van Duitsland, met wie het in 2014 de wereldtitel pakte.

"We denken dat we erin geslaagd zijn om de juiste personen aan elkaar te koppelen", aldus technisch manager John de Jong. "Met de combinatie van gerenommeerde mannen uit het netwerk van Roger Schmidt, enkele echte PSV'ers en Raimond van der Gouw, creëren we in onze ogen een staf die complementair is. Wij wilden graag een frisse wind rondom de A-selectie creëren, met tevens ruimte voor het typische PSV-dna. Dat laatste is zowel in de technische als ondersteunende staf dik in orde."

Kornetka is momenteel nog werkzaam bij de voetbaltak van Red Bull, terwijl Kügel een verleden heeft bij Werder Bremen, Red Bull Salzburg (één seizoen met Schmidt), 1. FC Köln en de nationale ploeg van Israël. Ooijer was afgelopen jaar werkzaam bij PSV O19 en eerder specialistencoach bij de A-selectie, datzelfde geldt voor Zenden. Van der Gouw was actief bij Vitesse de laatste jaren. Hij was eerder keeperstrainer bij AGOVV en het Engelse Sunderland.

Alex Abresch (hoofd video analyse), John Feskens (video analist), Ruud van Elk (sportwetenschapper), Yannick van der Schee (fysiek trainer), Eddy Pepels (masseur), Adri van Dooren en Martijn op den Buijs (beiden materiaalverzorger) blijven allen werkzaam op hun plek bij PSV. Bas Roorda gaat aan de slag als teammanager, zo werd eerder al gecommuniceerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen