Bosz legt de lat hoog: "We willen naar de Champions League"

19 juni 2020, 13:14   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 13:25

Peter Bosz vindt het seizoen geslaagd als Bayer Leverkusen zich plaatst voor de Champions League. De oefenmeester legt in aanloop naar de laatste twee speelrondes van de Bundesliga de lat hoog voor zijn spelers om die doelstelling te halen. "De spelers weten waar het allemaal om draait: we willen naar de Champions League", aldus de coach.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie voor het duel met Hertha BSC, de voorlaatste wedstrijd in de Bundesliga. De Nederlandse trainer heeft met zijn elftal een voorsprong van één punt op nummer vijf Borussia Mönchengladbach, dat het reeds gedegradeerde Paderborn treft dit weekend. Bosz weet dus wat Bayer Leverkusen staat te doen. "Winnen. Dan hoeven we niet naar Gladbach, Leipzig of Dortmund te kijken, maar alleen naar onszelf. Dat alleen gaat ons helpen", aldus de coach.

Omdat Dortmund en RB Leipzig tegen elkaar spelen, zouden ook die ploegen nog te achterhalen zijn voor Leverkusen. Het vasthouden van de vierde plaats is echter de eerste zaak. "We weten dat er meer voor ons op het spel staat dan voor Hertha BSC", aldus Bosz, over de opponent die niet meer kan degraderen en ook geen Europees voetbal meer zal halen. "Desalniettemin verwachten we een tegenstander die wil winnen. We moeten daarom spelen op de manier zoals tegen 1. Köln (3-1 winst) gebeurde."

Dat moet Bayer Leverkusen nog wel altijd doen zonder Karim Bellarabi en Lars Bender, die zijn geblesseerd. Sven Bender, hij viel in de eerste helft uit tegen Köln nadat hij de score had geopend, vliegt wel mee naar Berlijn. Zijn inzetbaarheid is desondanks nog geen zekerheid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen