Vitesse akkoord met spelers, staf en directie over loonoffer

19 juni 2020, 11:47

Vitesse heeft als een van de laatste clubs in Nederland een akkoord bereikt met de spelers, technische staf en directie over het doen van een loonoffer. Daarbij zijn uitgangspunten van de spelersvakbonden VVCS en ProProf, de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO) en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) in acht genomen.

Dat laat Vitesse weten op de clubsite. "Het is bekend dat we als club hard geraakt worden door deze crisis", aldus algemeen directeur Pascal van Wijk, die eerder al in gesprek ging met stadion GelreDome over een verlaging van de huur. Die rechtszaak werd verloren, dit akkoord is een zekerheid. "Ik begrijp dat het verzoek om een tijdelijke salarisverlaging verre van alledaags is. Maar in deze bijzondere tijden wordt van iedereen gevraagd om de schouders eronder te zetten. Zij aan zij moeten we deze crisis doorkomen."

Lees ook: Akkoord vakbonden spelers en clubs: solidair inleveren

De club verkocht inmiddels ook al meer dan drieduizend seizoenkaarten en Van Wijk voelt de steun van de achterban. "We zijn positief overdonderd door de vele hartverwarmende reacties die we krijgen van supporters, leden van Business Club Vitesse-GelreDome en oud-spelers. De krachten worden gebundeld en de betrokkenheid is grandioos. Er wordt zoveel mogelijk vooruit gekeken naar de mogelijkheden en hoe we elkaar kunnen helpen en versterken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen