Cillessen moet buigen voor Benzema en teruggekeerde Asensio

19 juni 2020, 00:06   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 00:17

Een uitblinkende Jasper Cillessen heeft een nederlaag van Valencia tegen Real Madrid niet kunnen voorkomen. Ondanks een paar knappe reddingen moest de Nijmegenaar in de tweede helft toch buigen voor de Madrilenen, waar Karim Benzema en de teruggekeerde Marco Asensio een hoofdrol vertolkten. Zij bezorgden Real een overtuigende 3-0 zege.

Cillessen, die in de Spaanse media telkens in verband wordt gebracht met een transfer, gaf zijn visitekaartje af in het Estadio Alfredo Di Stéfano. De keeper van het Nederlandse elftal hield Valencia lang op de been. Meest in het oog springende reddingen waren die op pogingen van dichtbij door Benzema en Dani Carvajal. Vroeg in de eerste helft dook Karim Benzema voor Cillessen op, maar redde de international met zijn voet. Later deed hij dat nog een keer op een inzet van Carvajal.

Even dacht Cillessen dat zijn optreden beloond zou worden met een voorsprong voor Valencia. Halverwege de eerste helft scoorde Rodrigo een knappe goal, maar door die treffer zette de VAR een streep. De videoref constateerde buitenspel van Maximiliano Gomez en ging het feest niet door voor de bezoekers. Na rust moest Cillessen zich alsnog gewonnen geven. Aan alle treffers kon de oud-Ajacied weinig doen. De 1-0 werd ingeleid door een foute pass van invaller Kevin Gameiro. De tot dan toe solide defensie van Valencia werd uit elkaar gespeeld door Eden Hazard en Luka Modrid en kwam het doelput uiteindelijk op naam van Benzema, die nu vijfde staat op Reals ranglijst topscorer aller tijden.

Daarna werd Valencia steeds verder naar achteren gedrongen en drukte dat overwicht zich ook verder uit in doelpunten. De aandacht ging daarbij uit naar Asensio, die hersteld is van een zware kruisbandblessure en vanavond zijn eerste minuten van het seizoen maakte. Asensio had slechts dertig seconden nodig om zijn rentree op te fleuren met een doelpunt. Hij verzorgde ook met Benzema het slotakkoord. Op aangeven van Asensio volleerde Benzema stijlvol de derde Madrileense achter Cillessen. Waar Real morgen aandachtig de verrichtingen van koploper FC Barcelon tegen Sevilla zal aanschouwen, daar kampt Valencia met zorgen. Voor Los Che, die door een rode kaart voor Kang-In Lee ook nog met tien man eindigden, raakt Europees voetbal uit zicht.