Champions League op de tocht voor Real Sociedad

18 juni 2020, 21:32

Real Sociedad gooit het Champions League-ticket te grabbel. Ook in hun tweede wedstrijd sinds de hervatting stelden de Basken teleur. Na het gelijkspel tegen Osasuna werd er donderdagavond op bezoek bij Deportivo Alaves zelfs verloren: 2-0. Daardoor is Sociedad gepasseerd door Atlético Madrid en afgezakt naar de zesde plaats.

Sociedad stond er in de coronastop nog zo goed voor en kreeg zowel afgelopen weekend en midweeks de kans om zich steviger in de top-vier - goed voor deelname aan de Champions League - te nestelen. Beide keren werd er niet geprofiteerd. Sociedad lijkt zelfs op dit moment het kind van de rekening te worden. Helemaal wanneer het spel in de laatste acht wedstrijden niet verbetert.

Geen moment zat Sociedad tegen Alaves in de wedstrijd. De totaal onzichtbare Martin Ødegaard symboliseerde de teleurstellende avond van de bezoekers. De voormalig Eredivisie-smaakmaker werd na iets meer dan een uur al gewisseld. Op dat moment keek Sociedad net tegen een achterstand aan. De 1-0 van Borja Sainz kwam tot stand op aangeven van Ajax-huurling Lisandro Magallan.

De achterstand bracht ook geen schokeffect teweeg bij de gasten. Sociedad had tot diep in de tweede helft nog niet eens een keer op doel geschoten. Het elftal van trainer Imanol Alguacil moest in de slotfase ook nog met tien man verder, omdat Joseba Zaldua zijn tweede gele kaart pakte. Dat even later Tomas Pina van Alaves hetzelfde overkwam, veranderde verder niets aan het spelbeeld. Voor Alaves kwam de zege niet meer in gevaar en werd het lot in de 95ste minuut helemaal definitief bezegeld door Martin Aguirregabiria