Van Kippersluis naar Go Ahead, Roda JC breekt met stafleden

18 juni 2020, 20:02

Kevin van Kippersluis (op archiefbeeld voor SC Cambuur) keert terug op de Nederlandse velden. Hij gaat komend seizoen spelen voor Go Ahead Eagles. De 26-jarige buitenspeler, die ook als 'tien' uit de voeten kan, heeft voor één seizoen getekend. De verbintenis bevat een optie voor nog een jaar.

De voormalig speler van FC Volendam en SC Cambuur speelde dit seizoen voor maar liefst drie clubs: Persib Bandung (Indonesië), Badajoz (Spanje) en Eskiltuna (Zweden). In Indonesië maakte Van Kippersluis van alles mee. "De beleving van de mensen daar is niet te vergelijken met die in Europa", zegt hij op clubkanaal van Go Ahead. "Dat geldt positief – we werden bijvoorbeeld regelmatig door duizenden mensen uitgezwaaid op het vliegveld – maar ook wat minder positief: stenen tegen de bus, supportersrellen waarbij mensen overleden… Ik heb mijn ogen uitgekeken."

Begin dit jaar koos de Hilversummer voor het Spaanse derde niveau. "Het begin bij CD Badajoz was prima, met onder meer een assist in de beker tegen Granada uit de Primera División. Helaas werd de trainer die mij gehaald had al snel ontslagen. De nieuwe trainer had me niet nodig. Ik moest weg, terwijl de transfermarkt op de meeste plekken al gesloten was", vertelt Van Kippersluis, die daarna naar Zweden vertrok. "Ja, toen kwam corona. De start van de nieuwe competitie werd uitgesteld, dus het enige wat ik kon doen was fit blijven."

Tijdens de coronastop kwam het tot een overgang naar Go Ahead. "Ik wil weer gewoon alleen aan voetbal denken, stappen maken en hopelijk weer tot de betere spelers in de competitie gaan behoren. Go Ahead Eagles is een fantastische club om dat voor elkaar te krijgen. Een heel mooi stadion met een heerlijk sfeertje. Beetje Indonesisch? Nou, ik vind het meer Engels. Klein Liverpool."

Roda JC

Competitiegenoot Roda JC heeft afscheid genomen van assistent-trainer Maurice Verberne en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder. Verberne stond dit seizoen na het ontslag van Jean-Paul de Jong nog als interim-trainer voor de groep. "Ik heb aan Maurice en Robert-Jan aangegeven dat we een andere keuze gaan maken", zegt technisch directeur Jeffrey van As tegen L1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen