KNVB aan de slag met kaskrakers, clubs accepteren compensatie

18 juni 2020, 19:39

KNVB staat positief tegenover het plan van Edwin van der Sar om topaffiches in de Eredivisie zoveel mogelijk na de winterstop te plannen. Als vanaf januari publiek weer welkom is in de stadions, kunnen clubs daar financieel hun voordeel mee doen. "Dat is ook één van mijn eigen ideeën", aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

"Nee, daar verschillen we niet van mening over. Het lijkt me een goed plan om de wedstrijden waar veel publiek op afkomt, de zogenoemde kaskrakers, in de tweede helft van het seizoen te programmeren", citeert het ANP de KNVB-directeur. "Aan de andere kant blijft het koffiedik kijken. Niemand weet nog wanneer we met publiek kunnen gaan spelen. Maar de afdeling competitiezaken gaat er in elk geval wel mee aan de slag."

Lees meer: Van der Sar: "Belangrijke duels na de winterstop"

Compensatie

Onder het huidige seizoen staat definitief een streep. FC Utrecht (600.000 euro), SC Cambuur (425.000), De Graafschap (375.000) en periodewinnaars FC Volendam en NAC Breda (beide 50.000) accepteerden de compensatiegelden en zijn de juridische strijdbijlen begraven. "Dit is voor ons zeker geen reden tot vreugde en het is met een bloedend voetbalhart dat we akkoord zijn gegaan met deze tegemoetkoming", aldus Cambuur-directeur Ard de Graaf op het clubkanaal van de Leeuwarders.

Lees ook: FC Utrecht legt zich neer bij geannuleerde finale

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen