Brazilië
0 – 0
Zuid-Korea

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Utrecht legt zich neer bij geannuleerde finale tegen Feyenoord

FC Utrecht legt zich neer bij geannuleerde finale tegen Feyenoord

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

18 juni 2020 – FC Utrecht beëindigt de strijd voor het spelen van de bekerfinale. De Domstedelingen willen niet afwachten wat de UEFA in augustus definitief beslist en zien ook af van de gang naar het CAS. Voor Willem II betekent dit dat zij daadwerkelijk Europa ingaan. Het enige wat overblijft voor Utrecht is een zogenaamde coronabijdrage van 600.000 euro.

De UEFA had aangegeven vlak voor 3 augustus (deadline inschrijving Europese toernooien) naar het protest van Utrecht te zullen kijken. Bij een positief oordeel ziet Utrecht te weinig tijd om zich voor te bereiden en bij een negatieve uitslag - wat zeer waarschijnlijk was geweest - zou het CAS als enige optie overblijven. De stap naar het sporttribunaal kan een jarenlang proces opleveren. "We moeten concluderen dat de bekerfinale niet gaat plaatsvinden", zegt algemeen directeur Thijs van Es op het clubkanaal van Utrecht. "Voor ons is dat een ongelooflijk bittere pil. Na Schotland zijn wij het enige land waar geen finale wordt gespeeld."

Utrecht had graag met de KNVB gekeken naar de mogelijkheden om alsnog voor 3 augustus de finale tegen Feyenoord te spelen. "Tot onze teleurstelling werden we geïnformeerd dat de KNVB niet mee wilde werken en zitten wij vast", vertelt van Es. Voor de toekomst geeft hij nog een duidelijk statement af. "In de afgelopen periode hebben we gezien dat dit niet de route is die we moeten bewandelen. Voor de toekomst vinden wij dat we als clubs veel bewuster met elkaar moeten samenwerken, ook met de Eerste Divisie. We moeten er alles aan doen om onze competitie nog mooier te maken. De KNVB moet daar een faciliterende rol in hebben en niet een leidende."

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd