'PSV heeft oogje op boomlange verdediger uit Zuid-Korea'

18 juni 2020, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft haar oog laten vallen op een boomlange centrale verdediger uit Zuid-Korea. Min-Jae Kim voetbalt momenteel bij het Chinese Beijing Buoan, maar staat in de belangstelling van diverse Europese clubs. In Eindhoven houden ze zich aanbevolen voor de dertigvoudig international, vooral omdat hij samenwerkte met Roger Schmidt.

De Duitse coach zou volgens The Guardian de sterkte centrale verdediger naar PSV willen halen. Door zijn flinke postuur en imposante kracht (1,90 meter) wordt hij in eigen land ook wel 'Het Monster' genoemd en staat hij op de lijst van meest gewilde spelers uit Azië. Everton, Southampton, SS Lazio en FC Porto zouden hem ook in de gaten houden.

Daardoor hangt er een heel fors prijskaartje aan Kim, die zo'n vijftien miljoen euro moet kosten. Dat bedrag is normaliter onbetaalbaar voor PSV, al kan het een voordeel zijn dat Schmidt eerder met de centrale verdediger samenwerkte. Als hij wil slagen in Europa, is een goede start gewenst.

Lees ook: Schmidt hoopt op 'twee á drie' versterkingen ondanks corona

Schmidt zou met name achterin versterkingen zoeken en hoopt daarbij spelers uit zijn eigen netwerk te halen. Dat zou het gerucht rondom Kim logischer maken. Eerder kwam hij uit voor Gyeongju Korea Hydro & Nuclear Power en Jeonbuk Hyundai Motors, dat vijf miljoen euro voor hem ontving. Zijn contract loopt nog door tot en met het einde van het kalenderjaar 2021.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen