Jans krijgt Ulderink mogelijk als assistent bij FC Twente

18 juni 2020, 14:39   Bijgewerkt: 18 juni 2020, 17:37

Ron Jans heeft Andries Ulderink op het oog als nieuwe assistent-trainer bij FC Twente. Hoewel er met de ervaren coach een oefenmeester werd gevonden bij de Tukkers, moet ook de rest van de technische staf nog worden ingevuld. De oud-trainer van onder andere Jong Ajax, Go Ahead Eagles en De Graafschap is daarvoor in beeld. Daarnaast komt er ook nog een tweede assistent - mogelijk Ivar van Dinteren - en video-analist bij voor Jans.

Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van Jans, waarbij technisch directeur Jan Streuer bevestigde dat de kans aanwezig is dat Ulderink wordt aangesteld bij de staf van FC Twente. Bij die club tekende Jans een contract voor één seizoen, vooral omdat hij altijd werkt met contracten voor één jaar. "En bij FC Groningen heb ik acht jaar gezeten", counterde hij dat hij voor slechts één seizoen tekende.

"Maar mijn intentie is om hier meer dan één jaar te zijn, maar als ik naar de afgelopen jaren kijk, zou ik er geen geld op inzetten", zei hij met enig gevoel voor humor. Sinds de landstitel is hij namelijk al de tiende trainer. "Bij FC Groningen stonden we in het begin met één punt na acht duels onderaan. Bij PEC heb ik vier jaar gezeten, bij sc Heerenveen was het lastiger, maar was tweede seizoen sportief succesvol. Mijn statistieken werken weer in het voordeel. En statistieken kunnen helpen, maar moeten niet leidend zijn."

Lees ookStreuer blij met Jans: "Veel vertrouwen in samenwerking"

Jans beseft dat de missie lastig wordt bij FC Twente, maar wordt gevoelsmatig overal bij betrokken. Het aantrekken van nieuwe spelers, het invullen van de technische staf en allerlei andere zaken. Ook verhuist hij vanuit Tynaarlo naar Twente. "Ik wil hier echt mijn plekje hebben", verduidelijkt Jans, die daarmee zijn intentie om langer dan één jaar te blijven kracht bijzet. Verder gaf hij aan positief te hebben samengewerkt met Ivar van Dinteren, maar veel concreter dan dat is die naam als potentiële assistent nog niet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen