Schlemiel David Luiz steekt hand in eigen boezem: "Mijn fout"

18 juni 2020, 12:21

David Luiz heeft het boetekleed flink aangetrokken voor zijn negatieve hoofdrol tegen Manchester City woensdagavond. Het is zeker niet de eerste keer dat de Braziliaanse verdediger in de fout ging bij Arsenal en weet ditmaal dat hij volledig zelf de mist in ging. "Dit is geen fout van het team, dit is mijn fout", bekende de achterhoedespeler.

Luiz kwam nota bene als invaller binnen de lijnen voor voormalig NAC Breda-verdediger Pablo Marí en ging vervolgens bij het openingsdoelpunt in de fout door een voorzet ongewild te verlengen en direct na de pauze trok hij de doorgebroken Riyhad Mahrez naar beneden en veroorzaakte zo een strafschop. Daarnaast werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. "De ploeg heeft het daarna fantastisch gedaan, zeker met tien man. De trainer is fantastisch, de spelers zijn fantastisch, dit was simpelweg mijn fout."

Daarbij speelde mee dat de verdediger een aflopend contract heeft bij Arsenal. Over twee weken loopt zijn verbintenis af. Er lopen nog wel gesprekken over een verlenging. "Maar ik wil alles wat speelt rondom mijn contract niet gebruiken als excuus voor mijn optreden", verzekerde Luiz, die graag wil blijven. "Waarschijnlijk heb ik nog veertien dagen te gaan bij Arsenal en daarin zal ik hard blijven werken en alles geven voor de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen