Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bayat blijft tegenstander BeNeLiga en vindt Belgische clubs beter

Bayat blijft tegenstander BeNeLiga en vindt Belgische clubs beter

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

18 juni 2020 – Mehdi Bayat is nog altijd geen voorstander van een BeNeLiga. De voorzitter van de Belgische voetbalbond liet eerder al blijken niet te staan te springen, maar nu blijkt nogmaals waarom. Hij vindt dat het Belgische voetbal boven het Nederlandse staat en gaat vooralsnog niet akkoord met de verdeling. Ook zet hij twijfels bij de sportieve verhoudingen in de competitie. 

"Ik ben geen voorstander. Maar ik zeg niet categoriek nee tegen iets zonder een debat gevoerd te hebben", aldus Bayat tegenover Sporza. "Als men mij overtuigt dat het een meerwaarde kan betekenen voor het volledige Belgische voetbal, dan luister ik." Eerder zette hij twijfels bij onder andere de verdeling van de tv-gelden en de Europese tickets.

Lees ookKnauw voor Beneliga: Belgische bondspreses geen voorstander

Vooralsnog kan men de preses duidelijk niet overtuigen en noemt daarbij ook andere argumenten. "Ik ga niet akkoord met acht Belgische clubs en tien Nederlandse clubs. Het Belgische voetbal staat boven het Nederlandse", vindt Bayat, die dat ook heel duidelijk onderbouwt. "Kijk naar de nationale teams en de Europese coëfficiënt. En er moet ook een sportieve logica zijn."

Daarbij doelt hij op het feit dat er uit elk land één ploeg degradeert, zoals in het voorstel is beschreven. "Stel: de Belgische clubs eindigden op de plaatsen 1 tot 8, de Nederlandse op 9 tot 18. Dan zakt de nummer 8 in de eindstand om toch een Belgische ploeg te laten stijgen. Zijn daar geen bezwaren tegen?", vraagt hij zich hardop af. Daarom heeft hij nog wel de nodige bezwaren tegen een BeNeLiga, al staat hij wel open voor het onderzoek dat door de clubs wordt uitgevoerd.
Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd