Sarri verwijt spelers niets: "Ontbrak ons aan scherpte"

Sarri verwijt spelers niets: "Ontbrak ons aan scherpte"

18 juni 2020 – Maurizio Sarri weigerde te erkennen dat Juventus woensdagavond tactisch was afgetroefd door Napoli. Net als midweeks tegen AC Milan kwam de Oude Dame niet tot scoren, maar ditmaal was het na strafschoppen niet genoeg om de Coppa Italia te winnen. "Op dit moment konden we niet meer doen. Het ontbrak ons aan scherpte."Dat zei de coach direct na het duel dat verloren werd na strafschoppen. "We misten een paar spelers en moesten een aantal andere keuzes maken dan normaal, vanwege de fitheid van onze spelers", zei de coach. "We waren goed aan de bal, maar zetten het niet echt om in gevaarlijke scoringskansen." Ook Cristiano Ronaldo – die boos was omdat hij de vijfde penalty in de reeks niet meer kon nemen – kon zich niet aan de malaise van Juventus onttrekken, zag Sarri.

"Hij is in dezelfde vorm als de anderen, zoals Paulo Dybala en Douglas Costa en miste de scherpte om te doen wat het beste bij hem past", aldus de coach, die de wedstrijd nog niet met zijn spelers doornam. "Ik was net als zij boos en teleurgesteld, dus op deze momenten kun je het beste zwijgen."

'Met elf man verdedigd'
Volgens Juan Cuadrado had de nederlaag van Juventus vooral te maken met de instelling van Napoli. "Napoli verdedigde met elf man en het was moeilijk om ruimte te vinden", merkte de buitenspeler, die stond opgesteld als back. "Wat we ook deden, ze bleven georganiseerd staan. Er is nu vooral bitterheid, omdat we elke prijs willen winnen, maar we moeten het geloof in onszelf wat we voor de coronastop hadden, niet verliezen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020