België overweegt dertigste speeldag alsnog te spelen

18 juni 2020, 09:13

In België wordt overwogen om de laatste speelronde voor de play-offs alsnog te spelen. Waasland-Beveren degradeerde uit de Jupiler Pro League nadat het seizoen werd stopgezet, maar ging daartegen in beroep. Hoewel er nog uitspraak gedaan moet worden, is het goed denkbaar dat de dertigste speelronde alsnog wordt gespeeld op het veld.

Dat voorstel heeft de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) gedaan, mocht de rechter aan de kant van Waasland-Beveren staan en uitspraak doen dat hun degradatie ongeldig is. Het feit dat de club is gedegradeerd is namelijk tegen het zogenoemde mededingingsrecht, waardoor de club vermoedelijk sterk staat in haar rechtszaak. Anderzijds was het uitsluiten van promotie dat ook geweest.

Het is dus goed denkbaar dat de rechter het gedegradeerde Waasland-Beveren gelijk geeft: binnen nu en dertig dagen moet daar uitspraak over komen. Pierre François, de CEO van de Pro League, kwam aan het einde van de rechtszaak met het voorstel om de dertigste speelronde alsnog te spelen, wat eerder bondsvoorzitter Mehdi Bayat ook opperde. Die wedstrijden zouden in augustus gespeeld kunnen worden, waardoor de resultaten in elk geval op sportieve gronden worden verwerkt. Hoewel de haalbaarheid van het plan klein lijkt, is het een serieuze optie.

Lees ook: Waasland-Beveren woest na degradatie uit België

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen