City stelt titel van Liverpool met hulp van David Luiz uit

18 juni 2020, 00:28

Manchester City heeft het titelfeest van Liverpool in elk geval met een paar dagen uitgesteld. De ploeg van Pep Guardiola rekende bij de hervatting van de Premier League simpel af met Arsenal: 3-0. Daarbij kreeg het de hulp van invaller David Luiz, die bij het openingsdoelpunt in de fout ging en direct na de pauze de doorgebroken Riyad Mahrez naar beneden trok en met rood kon vertrekken. De daardoor simpele overwinning van City werd in de slotfase nog wel overschaduwd door een mogelijk zware blessure voor Eric García. 

Het duel was niet alleen bijzonder omdat de Premier League woensdag werd hervat, maar ook door de ontmoeting tussen Guardiola en Pep Arteta. De manager van Arsenal was lang de rechterhand van de Catalaanse coach en na zijn vertrek werd hij pas enkele weken geleden via Juanma Lillo vervangen. Beide coaches kenden elkaar erg goed, waarbij vooral Arteta zich tactisch had aangepast. Zo stond linksback Bukayo Saka opgesteld als rechtsbuiten en verder was er in de wedstrijdselectie bijvoorbeeld geen plaats voor Mesut Özil. Ondanks dat er negen (!) wissels op de bank mogen zitten. 

De keuzes vertaalden zich in het begin uit in een heerlijke open wedstrijd, waarin beide ploegen veel druk zetten en zich daar eveneens goed onderuit voetbalden. Omdat Granit Xhaka en Pablo Marí al binnen twintig minuten met een blessure naar de kant moesten bij Arsenal, moest Arteta improviseren. Dani Ceballos en David Luiz kwamen het geblesseerde duo vervangen en uitgerekend de Braziliaanse verdediger ging vlak voor de pauze de mist in.

Vervolgens speelde Guardiola's elftal zich freewheelend naar de zege. Het haalde de voet van het gaspedaal, wisselde volop en was desondanks met meer dan tachtig procent balbezit in de tweede helft heer en meester ten opzichte van Arsenal. Er was geen vuiltje aan de lucht, toch kwam er een vervelend smetje op de zege van The Citizens: vlak voor tijd liep keeper Ederson zijn verdediger Eric García keihard omver. Door de snoeiharde botsing moest de centrale verdediger met zuurstof en per brancard van het veld. De lange blessurebehandeling zorgde voor liefst elf minuten (!) extra tijd en daarin schoot Foden vanuit de rebound met tien tegen tien op het veld nog de derde binnen namens City, al waren de gedachten vooral bij de uitgevallen García. 

Voor Liverpool geldt dat ze door de zege van City op z'n vroegst over een week in eigen huis tegen Crystal Palace de Engelse landstitel kunnen vieren. Bij een zege van Arsenal hadden The Reds tegen Everton over enkele dagen al het kampioenschap kunnen binnenhalen, maar dat scenario zat er woensdagavond eigenlijk geen seconde in. Wat dat betreft heeft Arteta nog wat te leren van zijn leermeester Guardiola. De dramatische invalbeurt van David Luiz ten spijt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen