Weer geen prijs voor De Ligt en Juventus: Napoli wint Coppa Italia

Weer geen prijs voor De Ligt en Juventus: Napoli wint Coppa Italia

17 juni 2020 – Napoli heeft woensdagavond ten koste van Juventus beslag gelegd op de Coppa Italia. In het Stadio Olimpico moesten strafschoppen uitkomst bieden omdat er in negentig minuten niet werd gescoord. De penalty's werden beter genomen door Napoli. Paulo Dybala en Danilo misten de eerste strafschoppen, Arkadiusz Milik knalde de winnende binnen (4-2).Hoewel Juventus het initiatief nam, waren de betere mogelijkheden in de eerste helft voor Napoli. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor de Oude Dame. Na gepruts in de verdediging van Napoli had Cristiano Ronaldo de score kunnen openen, maar de sterspeler van Juventus stuitte op doelman Alex Meret.

Napoli was halverwege het eerste bedrijf voor het eerst dicht bij het openingsdoelpunt. Een vrije trap van Lorenzo Insigne eindigde op de paal. Diezelfde Insigne was even later weer bijna trefzeker, maar ditmaal redde Alex Sandro op de lijn. Gianluigi Buffon hield Diego Demme vervolgens van scoren af. De inmiddels 42-jarige doelman keerde in de hoekschop die volgde een inzet van wederom Insigne.

Matthijs de Ligt begon net zoals in de halve finale tegen AC Milan (0-0) in de basis en maakte wederom een stabiele indruk. Net als in het tweede deel van de eerste helft had hij na rust genoeg te doen. Napoli, dat in de competitie teleurstellend presteert, deed niet onder voor Juventus en kreeg via onder meer Milik mogelijkheden om tot scoren te komen. In blessuretijd was Napoli nog heel dicht bij de 1-0. Een kopbal van Nikola Maksimovic werd ternauwernood gekeerd door Buffon en in de scrimmage die volgde ging de bal op de paal.

Doelpunten werden ook in de tweede helft niet gemaakt, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Vanwege het bomvolle programma werd er na de reguliere speeltijd geen verlenging gespeeld. Juventus begon dramatisch aan de penaltyreeks: eerst miste Paulo Dybala, vervolgens Danilo. Napoli miste geen enkele vanaf elf meter en Milik knalde de beslissende penalty binnen. 

Voor Juventus was het de tweede keer dit seizoen dat het naast een prijs greep. In december verloor de Oude Dame de strijd om de Supercoppa tegen Lazio. Juventus is nog in de race voor twee prijzen: de Serie A en Champions League. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020