Bosz doet uitstekende zaken, Mainz na stunt bijna veilig

17 juni 2020, 22:25

Met nog twee speelrondes te gaan heeft Bayer Leverkusen de vierde plaats in de Bundesliga weer ingenomen. Het team van trainer Peter Bosz won woensdagavond met 3-1 van FC Köln en ligt op koers voor een Champions League-ticket. RB Leipzig is na een 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Düsseldorf nog niet helemaal zeker van deelname aan het miljardenbal, terwijl FSV Mainz 05 zich zo goed als veilig speelde door te stunten bij Borussia Dortmund (0-2).

Bayer Leverkusen - FC Köln 3-1

Champions League-deelname komt steeds dichterbij voor Bayer Leverkusen. Het team van Bosz schreef woensdag drie belangrijke punten bij door FC Köln met 3-1 te verslaan. Na een helft leek de wedstrijd al gespeeld. Leverkusen leidde met 2-0 door goals van Sven Bender en Kai Havertz. Bovendien had de thuisploeg weinig te vrezen van Köln, waar Kingsley Ehizibue een basisplaats had.

Toch werd het in de tweede helft nog even spannend voor Bosz. Sebastiaan Bornauw bracht na een uur de spanning in de wedstrijd terug door de aansluitingstreffer te maken. Leverkusen, met Daley Sinkgraven op de bank, besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd echter via Moussa Diaby. Daardoor klimt het weer over Borussia Mönchengladbach heen, dat met één punt minder vijfde staat. Leverkusen speelt nog tegen Hertha BSC (uit) en FSV Mainz 05 (thuis).

RB Leipzig - Fortuna Düsseldorf 2-2

RB Leipzig leek zich woensdagavond officieus te gaan plaatsen voor Champions League-voetbal. Door doelpunten van Kevin Kampl en Timo Werner leidde de club uit Leipzig tot vlak voor tijd met 2-0. Door twee late goals van de bezoekers eindigde de wedstrijd echter in een 2-2 gelijkspel. Leipzig heeft nu vier punten meer dan nummer vijf Borussia Mönchengladbach en alles nog in eigen hand. Fortuna Düsseldorf schrijft in de strijd tegen degradatie een belangrijk punt bij en lijkt samen met Werder Bremen te gaan uitmaken wie er direct degradeert en wie naar de play-offs gaat.

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 0-2

Voor Borussia Dortmund staat er weinig meer op het spel nu Bayern München kampioen is, maar voor FSV Mainz 05 wel. De Nederlands getinte club vecht tegen degradatie en deed woensdagavond heel goede zaken door te winnen in het Signal Iduna Park: 0-2. Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius hadden als basisspelers een aandeel in de stunt. Jeffrey Bruma maakte geen deel uit van de selectie. Mainz blijft de nummer vijftien van de Bundesliga, maar heeft nu vijf punten meer dan Fortuna Düsseldorf en zes punten meer dan Werder Bremen. Het doelsaldo van Mainz is ook beter dan dat van de concurrenten.

Overige uitslag:

FC Augsburg - 1899 Hoffenheim 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen