Dost mag met Eintracht Frankfurt nog hopen op Europees voetbal

17 juni 2020, 20:37

Bas Dost heeft woensdagavond met Eintracht Frankfurt een 2-1 zege op Schalke 04 geboekt. De Duitse club blijft daardoor in de race voor een ticket om Europees voetbal. Eintracht stijgt naar de negende plaats en moet de laatste twee wedstrijden een gat van vier punten met nummer zeven SC Freiburg zien te overbruggen.

In tegenstelling tot afgelopen zaterdag tegen Hertha BSC (1-4 winst) had Dost tegen Schalke 04 geen basisplaats. De Nederlandse spits kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen voor André Silva. De Portugese spits opende na een halfuur de score in een wedstrijd met veel overtredingen. Uit een counter maakte Silva de 0-1.

Schalke 04, dat sinds 17 januari (!) geen competitiewedstrijd meer heeft gewonnen, moest vijf minuten na rust een tweede doelpunt incasseren. Uit een vrije trap van Filip Kostic kopte David Abraham raak. Tien minuten later kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd door een doelpunt van Weston McKennie. De jacht naar de 2-2 werd moeilijker gemaakt doordat Can Bozdogan een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Met elf tegen tien hield Eintracht Frankfurt stand.

Eintracht Frankfurt speelt de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog tegen FC Köln en SC Paderborn 07.