FC Utrecht in beraad: "We komen morgen met een statement"

17 juni 2020, 18:02   Bijgewerkt: 17 juni 2020, 21:05

FC Utrecht komt donderdag met een statement naar aanleiding van uitspraken die de UEFA woensdag heeft gedaan. Tijdens een persconferentie, waarin onder meer duidelijkheid werd gegeven over de voetbalkalender, gaf de Europese voetbalbond aan dat de KNVB zich heeft gehouden aan de richtlijnen inzake het beëindigen van de Eredivisie.

De steun van de UEFA voor de KNVB lijkt slecht nieuws voor FC Utrecht, dat nog altijd hoopt op Europese deelname. De Domstedelingen zijn nog steeds van mening dat de bekerfinale gespeeld kan worden. De winnaar van de eindstrijd zou een ticket krijgen dat recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht hoopte dat de UEFA het besluit van de KNVB om de bekerfinale niet te spelen zou overrulen, maar dat gebeurde woensdag niet.

FC Utrecht gaf eerder al eens aan mogelijk naar het internationale sporttribunaal CAS als het geen steun van de UEFA zou krijgen. Of de club de stap daadwerkelijk waagt, is nog niet bekend. "We zijn nog in beraad", vertelt algemeen directeur Thijs van Es tegen Voetbal International. "We komen morgen met een statement."

Lees ookMededeling UEFA biedt AZ en FC Utrecht weinig hoop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen