Mededeling UEFA biedt AZ en FC Utrecht weinig hoop

17 juni 2020, 17:18

De UEFA heeft woensdag aangegeven dat de KNVB zich heeft gehouden aan de richtlijnen wat betreft het beëindigen van het seizoen en het verdelen van de Europese tickets. Voor AZ en FC Utrecht is dat slecht nieuws. Zij stapten naar de Europese voetbalbond omdat zij recht menen te hebben op een (beter) Europees ticket.

AZ moet als nummer twee van de Eredivisie meerdere voorrondes spelen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Bij de UEFA deden de Alkmaarders een poging om de eerste plaats van Ajax en het betere Champions League-ticket dat daaraan verbonden is op te eisen. De Alkmaarse claim werd vrijwel direct afgewezen door de KNVB.

Lees ookVroege voorrondes vormen probleem voor Eredivisie-clubs

FC Utrecht stapte eveneens naar de UEFA. De Domstedelingen stonden in de bekerfinale en waren zodoende één wedstrijd verwijderd van Europa League-deelname, maar de eindstrijd werd niet gespeeld en het ticket dat de winnaar zou krijgen werd overgeheveld naar de competitie. Via de competitie had Utrecht zich ook kunnen plaatsen voor Europees voetbal. Met een wedstrijd minder had de club uit de Domstad evenveel verliespunten als Willem II. Daarnaast was het doelsaldo van Utrecht beter.

De UEFA heeft de protesten van beide clubs ontvangen. "De brieven van de Nederlandse clubs zullen we vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens bekijken", zijn de weinig hoopgevende woorden van de UEFA voor AZ en FC Utrecht, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Lees ook: UEFA hakt knopen door: zo ziet de nieuwe voetbalkalender eruit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen