Vroege voorrondes vormen probleem voor Eredivisie-clubs

17 juni 2020, 16:49

De UEFA maakte woensdag onder meer bekend wanneer de voorrondes van de Europa League en Champions League plaatsvinden. De voorrondes beginnen al in augustus, wat een probleem vormt voor het Nederlandse voetbal. Tot 1 september mag er immers niet gevoetbald worden in Nederland.

Van de vijf Europese deelnemers weet alleen Feyenoord zeker dat het niet hoeft deel te nemen aan de voorrondes. De Rotterdammers zijn, als nummer drie van de Eredivisie, zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Ajax hoeft geen voorrondes te spelen als de winnaar van de huidige Champions League-editie zich via de eigen competitie plaats voor het toernooi. Die kans is relatief groot.

AZ (Champions League), PSV (Europa League) en Willem II (Europa League) moeten wel voorrondewedstrijden spelen. AZ zou op 25/26 augustus in actie moeten komen in de tweede voorronde van de Champions League. In de Europa League komen Willem II (17 september) en PSV (24 september) pas later in actie. Alle voorronden, behalve de play-offs van de Champions League, worden over één wedstrijd gespeeld. Loting bepaalt welk team thuis speelt. 

Verandert de datum van 1 september niet, dan kan AZ de wedstrijd niet in het eigen stadion spelen. Daarnaast hebben de Eredivisie-clubs weinig tijd om oefenwedstrijden te spelen ter voorbereiding op de belangrijke kwalificatiewedstrijden.

Lees ookUEFA hakt knopen door: zo ziet de nieuwe voetbalkalender eruit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen