Officieel: Mertens komende jaren speler van Napoli

17 juni 2020, 16:04

Dries Mertens blijft de komende seizoenen speler van Napoli. De 33-jarige Belg heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd. Bovendien bevat de nieuwe verbintenis van Napoli's topscorer aller tijden een optie voor een derde, extra jaar. Dat heeft de Italiaanse club woensdagmiddag officieel bekendgemaakt.

Lange tijd stevende Mertens af op een transfervrij vertrek uit Napels. Gezien die lonkende status was hij - zeker in de huidige coronacrisis - een interessant doelwit voor grote Europese clubs. Internazionale had de aanvaller graag gratis opgehaald en ook clubs als Chelsea en FC Barcelona werden in verband gebracht met de Rode Duivel.

Ondertussen trok Napoli alle registers open om Mertens alsnog te behouden. De flamboyante voorzitter Aurelio De Laurentiis zette alle middelen in. 'Aan zijn deur verschenen boodschappen van fans die hem smeekten te blijven. Lokale politici riepen op hem uit te roepen tot ereburger van Napoli. Technisch directeur Cristiano Giuntoli en trainer Gennaro Gattuso praatten via urenlange Skype-sessies op hem in', schetste het Belgische Nieuwsblad eerder al. 'En dan waren er nog de gerichte perslekken aan La Gazzetta dello Sport en andere invloedrijke media. De emotionele druk werd maximaal opgevoerd om Mertens te laten bijtekenen voor twee jaar.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen