Bologna verlengt het contract van coach Mihajlovic

17 juni 2020, 14:51

Mitchell Dijks en Jerdy Schouten krijgen langer te maken met trainer Sinisa Mihajlovic. De oefenmeester heeft zijn verbintenis woensdag namelijk verlengd tot en met 2023. De coach staat sinds begin 2019 aan het roer bij Bologna, met wie hij uitstekend presteert. Ook is het een steun in de rug in de strijd tegen kanker, waar hij al langere tijd tegen vecht - vooralsnog met succes. 

Zijn periode bij de Serie A-club, waar hij in 2008/09 voor het eerst op eigen benen stond als coach, is er dus eentje van hoogte- en dieptepunten. Bij Mihajlovic werd de kankervorm leukemie geconstateerd en was daarom lang afwezig bij de Serie A-club. De behandelingen zijn echter goed aangeslagen en naar eigen zeggen heeft hij 'het ergste' inmiddels achter de rug.

Ondanks de ziekte presteert hij uitstekend: vorig seizoen zette hij als opvolger van Filippo Inzaghi de weg omhoog in en eindigde hij met het in degradatienood verkerende Bologna op de tiende plaats met dertig punten uit zeventien duels. Dat is ook de huidige plaats op de ranglijst, waardoor het nog in de race is om Europees voetbal. Mihajlovic was eerder werkzaam bij Sporting Portugal, Torino, AC Milan, Sampdoria, Fiorentina, Catania en dus Bologna. Ook was hij bondscoach van Servië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen