Kökcü ambitieus: "In 2021 met Turkije het EK spelen"

17 juni 2020, 09:18

Orkun Kökcü heeft zijn zinnen gezet op het EK in 2021. De negentienjarige Feyenoorder debuteerde nog niet voor Turkije, maar zou deze zomer wel tot de voorselectie voor het uitgestelde Europees kampioenschap behoren. Kökcü weet dat bondscoach Senol Gunes zijn verrichtingen scherp in de gaten houdt.

"Voor de halve finale om de beker tegen NAC Breda werd ik in de bus op weg naar het hotel gebeld door een Turks nummer", vertelt Kökcü in Voetbal International. "Maar ik hou er niet van als ik niet weet wie het is, dus drukte ik dat nummer weg. Ik zou later in het hotel wel even checken wie het was. Maar weet je hoe het gaat: je installeert je in je kamer, zet een muziekje op; ik was dat telefoontje bijna al vergeten, totdat ik op mijn mobiel die gemiste oproep zag."

Lees ook: Kökcü hoeft niet weg: "Wil Feyenoord wel dat ik blijf?"

Kökcü belde terug en bleek dat Gunes hem probeerde te bereiken. De boodschap die de bondscoach had viel even tegen. "Onder-21 was uitgeschakeld voor het EK en dat voelde toch als een schande. De bondscoach wilde voor een oefenwedstrijd de beste spelers naar Engeland sturen om de eer te redden, laten zien dat we goede jeugd hebben. Dus iedereen die bij de nationale ploeg zat en in aanmerking kwam voor Jong Turkije, moest mee. Ik had er weinig zin in, was basisspeler bij Feyenoord, waarom weer bij Jong spelen?"

Ook werd Kökcü gerustgesteld. "Mijn vader zei dat ik rustig moest blijven. Daarna sprak ik nog wat mensen van de bond en die zeiden me dat ik die wedstrijd gewoon moest spelen en dat ik al op de lijst stond voor de voorselectie voor het EK van 2020. Dan was het aan mij geweest. Na het EK was het sowieso de bedoeling dat een nieuwe lichting in de Nations League een kans zou krijgen. Normaal gesproken zit ik daarbij, dus mijn doel is een jaar opgeschoven. Ik wil in 2021 met Turkije het EK spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen