ADO Den Haag
0 – 1
FC Groningen
Willem II
0 – 0
Heracles Almelo
Feyenoord
0 – 0
FC Twente

PSV'er Theunissen (21) naar amateurs GVVV: "Ik zocht iets meer"

PSV'er Theunissen (21) naar amateurs GVVV: "Ik zocht iets meer"

17 juni 2020 – PSV'er Steven Theunissen (21) verraste met zijn besluit om het betaald voetbal te verruilen voor de amateurs. Nog geen jaar geleden mocht de linksback met de A-selectie van PSV op trainingskamp, komend seizoen komt hij uit voor GVVV en wordt hij jeugdtrainer in Eindhoven. "Zo'n verhaal hoor je inderdaad bijna nooit", beseft Theunissen.Als voetballer lag de toekomst van Theunissen sowieso niet bij PSV, waar hij in de beloftenploeg speelde. In maart had de club besloten het aflopende contract niet te verlengen. Maar een treetje lager was er voldoende belangstelling voor de verdediger. Volgens het Eindhovens Dagblad sprak Theunissen met NAC Breda en informeerden ook Go Ahead Eagles en Almere City. In plaats van de Eerste Divisie werd het GVVV uit de Tweede Divisie en een taak als assistent-coach bij PSV onder 10/11 jaar.

"Je hoort bijna nooit dat een jonge speler voor de Tweede Divisie kiest, terwijl er nog genoeg mogelijkheden in het betaald voetbal zijn", zegt Theunissen tegen het ED. "Ik heb gezocht naar een stukje invulling van mijn leven buiten de lijnen en heb daar nu alle tijd voor. Niet dat ik op het voetbal zelf uitgekeken ben, maar ik zocht iets meer."

Het afgelopen seizoen begeleidde hij al jonge talenten van PSV en bij diezelfde groep wordt Theunissen assistent-trainer. "Allemaal jongens die ervan dromen om het eerste te halen. Dat is mij gelukt, ook al is het dan niet officieel. Mark van Bommel blijf ik voor altijd dankbaar voor de kansen die hij me gaf. Zonder anderen tekort te willen doen, heeft hij voor mij het meeste betekend bij PSV. We zijn twee jaar geleden kampioen van Nederland geworden met PSV onder 19 en in dat elftal had ik een basisplek. Onvergetelijk."

Een helemaal definitief afscheid van het profvoetbal als speler is het niet. "Als er toch een heel mooie aanbieding komt, ga ik ernaar kijken. Ik heb alleen niet veel zin in een onzeker avontuur in Litouwen, om maar wat te noemen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020