Bayern München verslaat Werder en grijpt de achtste titel op rij

16 juni 2020, 22:25

Bayern München heeft zich dinsdag officieel gekroond tot de kampioen van Duitsland. De achtste titel op rij kwam met enige moeite tot stand tegen Werder Bremen, al kwam het ondanks een rode kaart voor Alphonso Davies niet meer echt in de problemen. Wel liet Manuel Neuer zien dat de 'oude' Duitse garde van Der Rekordmeister, waartoe ook Thomas Müller en Jérôme Boateng, behoren, nog altijd van grote waarde zijn en dat bleek in de Duitse titelstrijd ook het geval.  

De kampioenswedstrijd tegen Werder Bremen had wel wat weg van het gehele seizoen van Bayern. Want het begin was moeizaam voor Der Rekordmeister, zoals het in de Bundesliga ook een zeer moeizame start had. Trainer Niko Kovac werd ontslagen na tien speelrondes toen het elftal op de vierde plaats stond en vier speelrondes later bungelde Bayern München onder Flick zelfs opeens op de zevende plaats.

De spits is onder Flick een van de absolute sterkhouders van het elftal en maakte zijn 31ste Bundesliga-goal van het seizoen. Nooit maakte hij meer en dat staat misschien wel symbool voor de productiviteit van Bayern, met name onder Flick. In de tweede helft maakte hij na een uur voetballen met een heerlijke bal achter zijn standbeen de tweede van Bayern München op aangeven van Thomas Müller, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daardoor kwam er geen 21ste assist voor Müller, maar de man die onder Flick in ere werd hersteld en een cruciale rol speelde in de werderopstanding van Bayern München liet opnieuw zien iedereen te kunnen bedienen. Het is dat zijn ploeggenoten, onder wie Lewandowski en Joshua Kimmich, het vizier niet altijd op scherp hadden, anders was hij opnieuw zeker als assistgever op papier gekomen. 

Alsnog rood voor Davies 

Omdat de voetbalmachine van Bayern in de tweede helft volop was gaan draaien, leek het niet de vraag of, maar wanneer Davy Klaassen (vlak voor tijd gewisseld) en consorten de stortvloed van de thuisploeg niet meer kon pareren. Dat moment kwam echter niet, want Davies ging tien minuten voor het einde alsnog met zijn tweede gele en dus rode kaart naar de kant na heel licht obstructie. 

In gevaar kwam de overwinning van Bayern München eigenlijk niet - op één krankzinnige zege redding van Neuer na. De doelman liet zien dat hij nog altijd een cruciale kracht is, samen met Müller, Boateng en Lewandowski. Bayern was uiteindelijk ook in de slotminuten oppermachtig, zoals het eigenlijk sinds de aanstelling van Flick in Duitsland überhaupt was. Borussia Dortmund was te wisselvallig en achterin te zwak, RB Leipzig had een groot verval na de winterstop en Bayern ging bovendien uitstekend om met de coronastop.

Het won alle hervatting na de verplichte coronapauze en plaatste zich bovendien voor de Duitse bekerfinale, waardoor Flick met zijn ploeg drie hoofdprijzen kan pakken. De eerste, de achtste titel op rij en de dertigste in totaal bovendien, is na de zege op Werder Bremen een feit, al had de manier waarop meer glans verdiend gezien de recente vorm. Al past het ingetogen feestje dat gevierd moet worden vanwege wellicht bij dit gekke coronaseizoen en alle ontwikkelingen daarom heen. Komen er nog twee hoofdprijzen bij voor Flick?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen