Trabzonspor houdt dubbel in het vizier ondanks goal Türüc

16 juni 2020, 21:50

Trabzonspor gaat nog altijd vol op voor de dubbel in Turkije. De koploper van de Süper Lig plaatste zich dinsdagavond namelijk voor de finale van de Turkse beker. Nadat het heenduel ten koste van Fenerbahce werd gewonnen (2-1) werd de return ook winnend afgesloten (1-3). Alexander Sørloth nam twee treffers voor zijn rekening, Deniz Türüc maakte het halverwege nog spannend.

Daarmee werden drie van de vier doelpunten gemaakt door oud-spelers uit de Eredivisis, want Türüc speelde met Go Ahead Eagles in de Eredivisie, terwijl Sørloth namens FC Groningen actief was in Nederland. Daar kon hij weinig potten breken, maar dit seizoen gaat het bij de koploper van Turkije geweldig.

Niet alleen in de Süper Lig gaat hij aan kop als topscorer met negentien treffers, ook in de beker is hij dus succesvol. Na zes minuten opende hij de score en hoewel vlak voor de pauze Türuc de gelijkmaker maakte, werd hij in de tweede helft gewisseld. De middenvelder was zelf niet te spreken met zijn wissel en zag Ferdi Kadioglu zijn plaats innemen.

Tot en met tien minuten voor het einde mocht Fenerbahce hopen op verlenging en een eventuele finaleplaats, maar na de tweede treffer van Sørloth en een goal van Filip Novák was het sprookje definitief voorbij en mag Trabzonspor hopen op de Turkse dubbel. Manuel da Costa (oud-PSV) bleef negentig minuten op de bank, Garry Rodrigues (oud-FC Dordrecht) werd vlak oor tijd gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen