Broertje Rekik bij selectie Hertha BSC, Zirkzee fit voor de bank

16 juni 2020, 19:54

Omar Rekik (18) mag zich mogelijk verheugen op zijn debuut namens Hertha BSC. De talentvolle verdediger en broertje van Karim zit dinsdagavond op de bank tegen SC Freiburg bij het Bundesliga-duel. Normaliter speelt hij zijn minuten in het O19-team van de Duitse club. Bij Bayern München is Joshua Zirkzee fit genoeg om eveneens plaats te nemen op de reservebank.

De jongere Rekik doorliep het gelijke pad als zijn broer Karim en speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, Manchester City, PSV en Olympique Marseille en kwam zodoende ook terecht in Berlijn. Daar zit hij door de afwezigheid van zijn oudere broer, die nog altijd niet fit genoeg is om te spelen, bij de wedstrijdselectie.

Verder heeft Bayern 'gewoon' de beschikking over spits Zirkzee voor het mogelijke kampioensduel met Werder Bremen. De negentienjarige Nederlandse spits was niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-1) wedstrijd gekomen, maar kan wel op de bank zitten. Omdat de schorsing van concurrent Robert Lewandowski erop zit, start hij logischerwijs als reserve.

Bij diens opponent Werder Bremen start Davy Klaassen in de basis, terwijl Sheraldo Becker nog altijd niet tot de wedstrijdselectie behoort van Union Berlin. Hij kampte de laatste tijd met een spierblessure en is nog altijd afwezig. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen