"Joey Veerman te duur geworden voor Feyenoord"

16 juni 2020, 13:42

Zonder de coronacrisis had Joey Veerman een transfer naar Feyenoord kunnen maken. De realiteit is dat de regisseur van sc Heerenveen in de huidige situatie enkel naar het buitenland kan verkassen. Dat stelt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen, die met zijn bedrijf Muy Manero de belangen van Veerman behartigt.

"Er zullen meer uitgaande transfers zijn dan binnenlandse transfers. Spelers in de Eredivisie maken normaal gesproken een stap van een kleine club naar een subtopper. Maar de subtop heeft niets te besteden", zegt Van Kooperen tegen De Telegraaf. "Zelfs Feyenoord kan Joey Veerman van SC Heerenveen niet betalen, anders was de kans groot geweest dat hij naar Feyenoord was gegaan. Maar door de gevolgen van de coronacrisis is hij te duur geworden voor Feyenoord. Zo'n jongen kan alleen nog naar het buitenland."

Alleen is het de vraag in hoeverre buitenlandse clubs de komende transferperiode zaken gaan doen in de Eredivisie. "Het is niet goed voor de waarde van spelers dat ze zes maanden 'op zwart' staan. Ik merk dat er vanuit het buitenland weer wordt gebeld voor spelers. Maar als clubs moeten kiezen tussen drie spelers en twee zijn wekelijks zichtbaar en één is al een paar maanden buiten beeld én de clubs twijfelen nog, dan werkt dat niet in het voordeel van de jongens uit de Nederlandse competitie", stelt Van Kooperen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen