Oxford denkt aan definitieve komst mislukte Feyenoorder Kelly

Oxford denkt aan definitieve komst mislukte Feyenoorder Kelly

16 juni 2020 – Feyenoord en Oxford United naderen een nieuwe overeenkomst voor de verhuur van Liam Kelly. Als het aan de manager van de club uit de Engelse League One ligt, maakt de overbodige Feyenoorder (later) ook de definitieve overstap. Gezien zijn jaarsalaris van 600.000 euro en het nog tweejarige contract, zal Feyenoord daar niet onwelwillend tegenover staan.

Kelly kwam vorige zomer als oude bekende van Jaap Stam naar Feyenoord. De twee kenden elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Reading. Maar de periode van Kelly in Rotterdam werd een complete mislukking. In de Eredivisie kwam hij slechts negentig minuten in actie. Afgelopen winter verloste Oxford de 24-jarige Ier uit zijn lijden.

Door blessureleed kwam Kelly maar een handje vol wedstrijden in actie voor Oxford. Desalniettemin is manager Karl Robinson positief. "Hij is de Liam Kelly die we bij Reading hebben gezien", zegt Robinson tegen Oxford Mail. "Ik wil hem dolgraag behouden als hij blijft doen wat hij deed."

Robinson denkt in de play-offs voor promotie naar het Championship over Kelly te kunnen beschikken. Daarvoor zal Feyenoord medewerking moeten verlenen, omdat het huurcontract aan het einde van de maand afloopt. "We hebben bijna overeenstemming over verlenging."

gerelateerd