'Willem II eerste Nederlandse club die Europees in actie komt'

16 juni 2020, 07:56   Bijgewerkt: 16 juni 2020, 08:30

Willem II is in augustus waarschijnlijk de eerste Nederlandse club die in Europees verband in actie komt. Gisteren (maandag) lekte de planning voor de Europese toernooien uit en daaruit blijkt ondere andere dat Willem II zich kan richten op 27 augustus als datum.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. Mogelijk dat ook AZ eind augustus in actie komt in het kwalificatietoernooi van de Champions League. De Alkmaarders weten echter nog niet of zijn twee of drie voorrondes moeten spelen. In het geval van drie spelen de Alkmaarders vermoedelijk in dezelfde week als Willem II. In het andere geval wordt het september. Voor duels in de voorronde geldt dat zij over één duel worden gespeeld en er geen sprake is van een tweeluik. Loting bepaalt wie thuis speelt.

Lees ook: 'UEFA wil Champions League in 12 dagen in Portugal afmaken'

Ajax, Feyenoord en PSV

Ajax en Feyenoord spelen pas in oktober Europees. Beide clubs hebben een ticket voor het hoofdtoernooi van respectievelijk de Champions League en Europa League. De Amsterdammers zijn nog wel afhankelijk van de voorwaarde dat de Champions League-winnaar van dit seizoen, zich via de nationale competitie rechtstreeks plaatst voor het miljardenbal.

PSV kan 17 september in de agenda zetten als speeldatum voor de derde voorronde van de Europa League. Die is ook van toepassing op Willem II, mits het wint in de tweede voorronde. De vierde en laatste voorrondes staan gepland voor 24 september of 1 oktober. Waarschijnlijk staat de loting voor de groepsfase voor 2 oktober op de planning.

Morgen komt er definitief duidelijkheid over de Europese toernooien. De UEFA zal dan de speelkalender van 2020 presenteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen