Eerste post-coronagoal Luuk de Jong levert Sevilla punt op

15 juni 2020, 21:34   Bijgewerkt: 15 juni 2020, 21:53

Sevilla heeft maandagavond punten laten liggen in de jacht op een Champions League-ticket. Op bezoek bij Levante bleef de Zuid-Spaanse club steken op een 1-1 gelijkspel. Luuk de Jong zette Sevilla vlak na rust op voorsprong, maar de bezoekers gaven de voorsprong een paar minuten voor tijd weg. De nummer drie van La Liga staat nu vijf punten boven Getafe en Atlético, die vijfde en zesde staan.

De Jong was afgelopen donderdag bij de hervatting van La Liga ook al belangrijk voor Sevilla. In de derby tegen Real Betis versierde hij een penalty, waardoor zijn team vanaf de strafschopstip op voorsprong kwam. Sevilla won de burenruzie uiteindelijk met 2-0. Tegen Levante startte De Jong wederom in de basis.

Zijn aanvalscompagnon, Munir, was na een kwartier dicht bij het openingsdoelpunt. Een vrije trap van de vleugelaanvaller eindigde op de lat. Meer noemenswaardige mogelijkheden volgden niet in het eerste bedrijf. Direct na rust viel het openingsdoelpunt. Van dichtbij tikte De Jong de 0-1 binnen. Het doelpunt kwam voor een groot deel op conto van Munir, die de bal knap meenam en panklaar legde.

Na ruim zeventig minuten zat de wedstrijd erop voor De Jong. Zonder de Nederlandse aanvaller binnen de lijnen gaf Sevilla de voorsprong weg. Vlak nadat verdediger Jules Koundé een inzet van Levante van de lijn haalde, kwam de thuisploeg alsnog op 1-1. Met een eigen doelpunt zette Diego Carlos de gelijkmaker op het scorebord. Levante ging daarna nog op jacht naar de winnende goal, maar Sevilla hield stand.

Sevilla kan zich nu opmaken voor de kraker tegen FC Barcelona. Die wedstrijd wordt vrijdagavond gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen