Huntelaar stelt Ajax-afscheid uit en verlengt aflopend contract

15 juni 2020, 17:40   Bijgewerkt: 15 juni 2020, 18:01

Klaas-Jan Huntelaar is ook volgend seizoen speler van Ajax. De Amsterdamse club maakt via de officiële kanalen bekend dat de 36-jarige spits zijn aflopende contract met een jaar heeft verlengd. "Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax. Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit, ik kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld", reageert Huntelaar.

Huntelaar is bezig aan zijn tweede periode in dienst van Ajax. De aanvaller keerde in 2017 terug op het oude nest. Ondanks dat hij niet als basiskracht werd aangetrokken, speelde Huntelaar de voorbije jaren veel wedstrijden voor Ajax. Het scoren bleek hij niet verleerd. In de Eredivisie maakte The Hunter de voorbije drie jaren 38 doelpunten in 74 wedstrijden.

Desalniettemin besloot Ajax in maart het aflopende contract van Huntelaar formeel op te zeggen, maar wel met de intentie om de samenwerking met nog een jaar te verlengen. De spits zelf twijfelde over zijn toekomst. Bij Ajax blijven, stoppen of naar een andere club gaan waren zijn drie opties. Onder meer zijn oude club sc Heerenveen wilde hem inlijven, maar de Friezen grijpen naast de spits.

"Ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan", aldus Huntelaar.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, is blij dat Huntelaar blijft. "Wij wilden Klaas Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn. Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen