Mogelijk standbeeld van Alderweireld in België: "Ik moest lachen"

15 juni 2020, 11:35

De kans bestaat dat er een standbeeld van Toby Alderweireld geplaatst gaat worden in Ekeren, de geboorteplaats van de verdediger van Tottenham Hotspur. In die plaats staat nu een standbeeld van Leopold II, maar die wordt mogelijk verwijderd vanwege de gruweldaden van de Belgische koning in Congo van eind jaren 1880 tot 1908.

Er wordt zodoende gezocht naar een nieuw beeld om geplaatst te worden in Ekeren, een voorstad van Antwerpen. Daarvoor is Alderweireld nu in beeld. De Belgische verdediger heeft in Engeland inmiddels ook meegekregen dat daarover gesproken wordt. Er is inmiddels zelfs een petitie en die is al honderden keren ondertekend. "Ik moest lachen'', zegt hij tegen The Guardian. "Ik dacht dat het een soort grap was, dat mensen de petitie ook daadwerkelijk ondertekenen.''

"Ik moet zeggen dat ik ook een beetje vereerd ben'', bekent de 31-jarige oud-Ajacied. "Het is een kleine stad in België en tot mijn vijftiende bracht ik er mijn jeugd door. Ik ging daar naar school en ik ga nog steeds terug. Als ze dat echt willen, zou ik nooit nee zeggen omdat ik vereerd zou zijn, maar ik zal mijn eigen petitie niet ondertekenen. Van alle mensen die dat hebben gedaan, is ongeveer 80 procent mijn vrienden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen