Zirkzee: "Flick heeft mij de kans en het zelfvertrouwen gegeven"

15 juni 2020, 08:53

Het gaat bij Bayern München uiteraard vaak over Robert Lewandowski, maar in de schaduw van de Poolse superspits is ook Joshua Zirkzee uitstekend bezig. De Nederlandse jongeling stond afgelopen weekend in de basis tegen Borussia Mönchengladbach (2-1) en kwam tot scoren. Hij is tevreden met hoe het gaat.

De spits stond bij absentie van Lewandowski in de basis en bewees zijn waarde. Hij scoorde al zijn vierde goal van het seizoen in de Bundesliga. De negentienjarige spits profiteerde van een mispeer van keeper Yann Sommer. "Het enige wat ik dacht was: direct schieten", zegt Zirkzee tegen de NOS. "Ik schrok wel van de kans die ik kreeg." Zirkzee is bezig aan een sterk seizoen en dat is vooral te danken aan de komst van Hansi Flick. "Ik speelde niet mijn beste wedstrijden, maar sinds Hansi Flick (trainer, red.) aan het roer is gekomen, heeft hij mij de kans en het zelfvertrouwen gegeven", aldus de tweede spits van Bayern.

Dinsdag wacht de volgende uitdaging voor Bayern en Zirkzee, aangezien de ploeg dan kampioen kan worden op bezoek bij Werder Bremen. Die ploeg vecht tegen degradatie. "We zijn heel erg gefocust en weten dat het niet zo heel makkelijk zal gaan in Bremen", aldus Zirkzee. "Het is allemaal nieuw en ik ga voor het eerste meemaken hoe het is. Dat wordt spannend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen