Real Sociedad profiteert nauwelijks van misstap concurrenten

14 juni 2020, 23:55

Real Sociedad heeft nagelaten de concurrentie een tik uit te delen in de strijd om een Champions League-ticket. De Baskische club van Martin Ødegaard en Alexander Isak kwam zondagavond bij de hervatting van La Liga niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Osasuna. Daarmee profiteerde Real Sociedad maar nauwelijks van misstappen die de concurrenten in de eerste speelronde sinds de coronastop maakten.

Nummer drie Sevilla won donderdagavond weliswaar, maar Getafe (nederlaag), Atlético Madrid (gelijkspel) en Valencia (gelijkspel) deden geen goede zaken. Real Sociedad had de nummers vijf tot en met zeven op een grotere achterstand kunnen zetten, maar in het eigen San Sebastián bleek een gelijkspel het maximaal haalbare tegen Osasuna.

De bezoekers, die in de middenmoot van La Liga bivakkeren, kwamen na een halfuur terecht op voorsprong. Het openingsdoelpunt werd vanaf elf meter gemaakt door Adrián, die de bal op de strafschopstip mocht leggen na een handsbal van de thuisploeg. Pas in de tweede helft kwam Real Sociedad op stoom. Dat leidde na een uur tot de 1-1. Op aangeven van Willian José zette Mikel Oyarzabal de gelijkmaker op het scorebord.

Een tweede doelpunt zat er niet in voor Real Sociedad, waardoor de Basken het laatste deel van de competitie zijn begonnen met puntenverlies. De club bezet nog altijd de felbegeerde vierde plaats, maar heeft slechts één punt meer dan Getafe en Atlético Madrid.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen