Davids was met Memphis op de Dam: "Allemaal één boodschap"

14 juni 2020, 16:52

Memphis Depay was zeker niet de enige grote naam uit de voetbalwereld die opdook bij de demonstratie tegen racisme en politiegeweld op de Dam. Hij was daar samen met Edgar Davids, zo heeft de oud-middenvelder laten weten aan NRC.

De oud-speler vond de demonstratie op de Dam een zeer goed initiatief en wilde graag zijn steun betuigen. "Ik was er niet al te lang, samen met Memphis Depay. Toen het druk werd zijn we vertrokken. Maar ik vond het mooi: al die mensen met één boodschap", vertelt Davids aan bovengenoemd dagblad. "Het verbaasde me dat er in de dagen erna meer gedebatteerd werd over de vraag of er wel gedemonstreerd mocht worden, dan over waarom al die mensen daar waren."

Gelijkheid is uitermate belangrijk, weet Davids. De 47-jarige oud-international ziet bij zijn zoon dezelfde vechtlust voor gelijkheid als bij hemzelf. "Hij is in Nederland geboren en wil gelijk behandeld worden. Zelf kwam ik pas op mijn tweede naar Nederland. Ik voelde mij soms een gast. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat ik naar mijn eigen land moet oprotten. Terwijl ik toch echt mijn steentje heb bijgedragen aan Nederland", zegt de in Paramaribo geboren Davids.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen