Anekdote over WK 2010: "Yolanthe liep het hotel in, not done"

14 juni 2020, 09:48

Kees Jansma heeft bij Voetbal International een opmerkelijke anekdote gedeeld over het WK 2010. De oud-journalist was toen werkzaam als perschef bij het Nederlands elftal en zag Yolanthe, de ex-vrouw van Wesley Sneijder, het hotel betreden. Dat was zeer ongebruikelijk, weet de perschef.

De 72-jarige Jansma blikt bij VI terug op dat toernooi. "We zitten in het spelershotel in Zuid-Afrika, midden in het WK en Van Marwijk en ik zie Yolanthe binnenwandelen", blikt hij terug. "Ik hoef niemand uit te leggen dat het not done is, een spelersvrouw in het spelershotel. Maar ze kwam even Wesley Sneijder, haar man, feliciteren met zijn verjaardag. Dan nog: Not done."

Jansma heeft een boek geschreven over Sneijder, dat in juli verschijnt. Ook in dat boek gaat het over dat incident. "Sneijder vertelt er openhartig over in zijn boek. Hij moest even mee naar het toilet. Wes heeft dat gedaan, heel kort en daar liet Yolanthe hem een nieuwe tattoo zien, als cadeau. Van Marwijk had toen van alles kunnen doen, maar liet het gaan. Hij zei alleen: "Gelukkig ben je over een jaar pas weer jarig". Dat is handigheid die Sneijder wel kon waarderen en dat gold voor iedereen. Maar het is ook de manier waarop je met Wesley moest omgaan. Hij betaalde je altijd terug."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen