Barcelona komt niet in de problemen bij hervatting

13 juni 2020, 23:59   Bijgewerkt: 14 juni 2020, 08:42

FC Barcelona heeft bij de hervatting van La Liga een 0-4 zege geboekt op Real Mallorca. Door doelpunten van Arturo Vidal, Martin Braithwaite, Jordi Alba en Lionel Messi won de Catalaanse club op het Spaanse eiland. Frenkie de Jong was bij de eerste twee goals betrokken. Barça vergroot door de zege het gat met Real Madrid naar vijf punten. De Koninklijke hervat zondag de competitie met een wedstrijd tegen Eibar.

Barça trad op Mallorca aan met twee verrassende basisspelers. De 21-jarige Uruguayaanse verdediger Ronald Araujo, die zijn basisdebuut maakte, en Braithwaite. De Deense winteraankoop startte omdat Luis Suárez nog niet fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen. Tijdens de coronastop herstelde de Uruguayaan van een knieblessure die hem lang aan de kant hield.

Het duurde niet lang voordat het openingsdoelpunt viel in het Visit Mallorca Estadi. Na één minuut spelen kopte Arturo Vidal uit een voorzet van Jordi Alba de 0-1 binnen. De Jong had vlak daarvoor knap balbezit gehouden en de bal ingeleverd bij de linksback. Ook bij het tweede doelpunt was de Oranje-international betrokken. Hij kopte in het strafschopgebied de bal door naar Messi, die met het hoofd de bal verlengde naar Braithwaite. Van dichtbij maakte de Deen zijn eerste goal in dienst van Barcelona.

Hoewel Barcelona niet groots speelde, hield het in de tweede helft vrij eenvoudig de dubbele voorsprong vast. Real Mallorca slaagde er niet in de bezoekers echt in de problemen te brengen. Tien minuten voor tijd beslisten de Catalanen de wedstrijd. Na een steekpass van Messi maakte Alba de 0-3. De linksback ontsnapt aan buitenspel en kreeg de bal eveneens met wat geluk mee, waarna hij in de korte hoek toesloeg. In blessuretijd deed ook Messi een duit in het zakje door zijn twintigste competitiedoelpunt van het seizoen te scoren.

Barcelona kan zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Leganés. Komende dinsdag komen de Catalanen alweer in actie. Nog eens drie dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen