Leipzig na goede start langs Schreuder-loos Hoffenheim

12 juni 2020, 23:04

Het venijn zat hem vrijdag bij 1899 Hoffenheim tegen RB Leipzig niet in de staart, maar in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg, die voor het eerst zonder de vertrokken Alfred Schreuder speelde, begon uitstekend maar liep door twee vroege tegentreffers in het mes. Leipzig won door twee snelle doelpunten van Dani Olmo met 0-2.

Zonder Schreuder en ook zonder Melayro Bogarde, die niet bij de selectie zat, begon Hoffenheim furieus aan de wedstrijd. De thuisploeg kreeg meteen kansen en leek zelfs een penalty te krijgen. Spits Munas Dabbur werd gevloerd in het strafschopgebied en de arbiter wees naar de penaltystip, maar eerder in de aanval was er hands gemaakt.

Het feestje ging dus niet door voor Hoffenheim, dat vervolgens pijnlijk de rekening kreeg gepresenteerd. Twee minuten later werd Leipzig voor het eerst gevaarlijk en was het ook direct prijs. Dani Olmo punterde slim raak in de korte hoek. De Spanjaard was vervolgens ook de man die de 0-2 maakte. Die veel amper twee minuten later. Marcel Sabitzer kopte de bal slim terug op Olmo en de middenvelder pegelde raak in de korte hoek: 0-2.

In het restant van het duel kwam de zege voor Leipzig ondanks de dadendrang van middenmoter Hoffenheim niet meer in gevaar. Leipzig heeft zich zodoende prima hersteld van de remise van vorige week tegen SC Paderborn. Voor Julian Nagelsmann betekende het duel van vanavond een prettig weerzien met zijn oude club. Leipzig staat derde met een punt minder dan Borussia Dortmund.