Bayern mist Thiago rest van Bundesliga, Bosz heeft Havertz terug

12 juni 2020, 15:36

Bayern München heeft slecht nieuws gekregen over Thiago. De middenvelder heeft een operatie moeten ondergaan aan zijn lies en is daarom helemaal niet meer inzetbaar voor Der Rekordmeister in de Bundesliga dit seizoen. Trainer Hansi Flick hoopt dat de middenvelder bij de bekerfinale weer inzetbaar is en is positief over Nederlander Joshua Zirkzee.

Dat deed hij tijdens de persconferentie. Thiago kampte al met blessures na de coronastop en speelde tegen Leverkusen ruim een kwartier, maar toch bleek een operatie nodig. Omdat de landstitel al bijna binnen is, koos Bayern ervoor om de middenvelder direct te laten opereren. Daardoor ontbreekt hij wel in het restant van de Bundesliga en heeft hij zijn hoop gevestigd op de bekerfinale tegen Bayer Leverkusen.

Thiago is niet de enige die ontbreekt komend weekend tegen Borussia Mönchengladbach, Thomas Müller en Robert Lewandowski zijn geschorst. Zirkzee is mogelijk het alternatief in de basis. "Hij is groot, behendig, kan de bal vasthouden en is goed in de afronding. Dat zijn de dingen die wij verwachten van een spits", aldus Flick. "Joshua is voor zaterdag zeker een goed alternatief."

Lees ook: Grote kans op basisplaats Zirkzee bij Bayern München

{image[340950][right-half][]}Bosz heeft Havertz terug, Karim Bellarabi uitgevallen

Voor Bayer Leverkusen kwam er goed en slecht nieuws uit de ziekenboeg. Wonderkind Kai Havertz is dit weekend weer inzetbaar tegen Schalke 04 na blessureleed. Anderzijds viel Karim Bellerabi juist uit voor Peter Bosz, die niet kon zeggen wanneer hij weer inzetbaar zal zijn. Lars Bender (voetproblemen) en Exequiel Palacios (infectie) zijn ook afwezig voor het duel met Schalke 04.

Hoewel de opponent in dramatische vorm verkeert, verwacht Bosz een lastige wedstrijd. "Het is duidelijk dat het zelfvertrouwen er bij Schalke 04 op dit moment niet is. Maar ze hebben ook niet veel meer te verliezen", zei Bosz, die weet wat de opdracht is. "Als we mee willen blijven doen om een Champions League-ticket, moeten we winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen