Matusiwa boos op FC Groningen: "Op deze manier wil ik niet door"

12 juni 2020, 13:55

Azor Matusiwa is boos op FC Groningen. De middenvelder wil graag een transfer maken naar een Franse club, maar heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij niet mag vertrekken. Vervolgens is hij boos van het trainingscomplex gelopen en staat hij nu lijnrecht tegenover de club. "Op deze manier wil ik niet door. Er moet nu echt wat gebeuren."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. Eerder kwamen via berichten van Eurosport naar buiten dat Matusiwa het trainingscomplex boos heeft verlaten en dat blijkt te kloppen. De oud-Ajacied zegt gisteren (donderdag) 'heel erg teleurgesteld' te zijn geweest in de houding van FC Groningen. "Toen ik tekende zijn er bepaalde afspraken gemaakt. Die afspraken worden nu niet door Mark-Jan Fledderus nagekomen. Daar kan ik boos om worden en met zulke mensen wil ik niet in zee gaan."

Dat zorgt voor een probleem, want bij FC Groningen heeft hij nog gewoon een doorlopend contract. Matusiwa bevestigt dat een Franse club hem graag wil hebben. Stade Reims werd eerder genoemd, daar zou volgens transferexpert Manu Lonjon het gepromoveerde RC Lens bijgekomen zijn. "Een Franse club doet er veel aan om mij te halen. Ik weet ook wat de situatie van FC Groningen op dit moment is. Daarom denk ik dat we elkaar kunnen helpen op dit moment", doelt Matusiwa op de financiële problemen in het hoge noorden, die zijn ontstaan door het coronavirus. 

Hoofdpijndossier

Toch vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegenover hetzelfde medium dat de club momenteel niet van plan is om Matusiwa, die nog tot 2023 vastligt, te verkopen. Fledderus ziet geen reden om hem weg te doen en bevestigt dat de middenvelder daar boos over is. Na de soap rondom Mark Diemers dus een volgend hoofdpijndossier voor de 'td'.

Matusiwa werd opgeleid door Ajax, dat hem vorig seizoen verhuurde aan De Graafschap. Vervolgens nam FC Groningen hem permanent over van de Amsterdammers. Dit seizoen viel hij even buiten de basis van Danny Buijs, maar verder had hij een vaste basisplaats bij FC Groningen. Ook werd hij al een keer opgeroepen in de selectie van Jong Oranje, maar tot een debuut kwam het daarin nog niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen